Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Karesi'nin 74 yıllık imar tarihi gün ışığına çıkıyor

Karesi

Karesi İlçesi'nin imarıyla ilgili 4,5 milyon doküman dijital ortama aktarılırken, Karesi'nin omurgası oluşturulmuş olacak.

Karesi İlçesi’nin imarıyla ilgili 4,5 milyon doküman dijital ortama aktarılırken, Karesi’nin omurgası oluşturulmuş olacak.
1940’lı yıllardan itibaren biriken yaklaşık 3 milyon yazılı doküman ile 1,5 milyon haritanın dijital ortama aktarıldığı Arşivi ziyaret eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Nesiller boyu araştırılabilecek ve tek tuşla çağrılabilecek, doğal afet esnasında bu bilgilerin saklanıp kullanılabileceği bir altyapıyı oluşturuyoruz” dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1940’lı yıllardan itibaren biriken imar arşivlerinin dijital ortama aktarıldığı Arşiv birimi personelini ziyaret edip birim yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yaklaşık 3 milyon yazılı evrak ile 1,5 milyon haritanın dijital ortama aktarıldığını dile getiren Başkan Yılmaz, “5,5 aylık yeni bir belediye olmamız nedeniyle çalışmalarımızın büyük kısmını altyapı çalışmaları oluşturuyor. Karesi Belediyesi olarak halkımıza uzun vadede, sürdürülebilir, sağlık hizmet verebilmek için belediyenin çatısı ve omurgası olacak yazılımları devreye sokmak önceliğimiz oldu” dedi.
Bilgilere tek tuşla ulaşılabilecek
Yıllarca biriken evrakları, tek tuşla halkın hizmetine sunabilmek amacıyla teknolojinin son noktası olan sistemleri devreye soktuklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, “Arşiv, belediyenin en önemli unsurlarından birisidir. Belediyede 3 milyona yakın arşivlenmek üzere birikmiş yazılı doküman ve harita mevcut. 6 ay içerisinde yaklaşık 3 milyon yazılı evrak ile 1,5 milyon haritanın tamamını dijital ortama aktarıp, nesiller boyu araştırılabilecek ve tek tuşla çağrılabilecek, doğal afet esnasında bu bilgilerin saklanıp kullanılabileceği bir altyapıyı oluşturuyoruz” diye konuştu.
Tozlu raflardan dijital ortama
1940’lı yıllardan bu yana biriken yaklaşık 3 milyon yazılı doküman ile 1,5 milyon harita taranarak dijital ortama aktarılıyor. 13 personel tarafından yürütülen imar evrakları arşivleme işlemlerinin tamamlan masının ardından tek tuşla istenilen evraka kolaylıkla ulaşılabilecek. Arkeolog titizliğiyle çalışan 13 personel, Karesi İlçesi’nin 74 yıllık imar tarihini gün yüzüne çıkararak çalışmalara imza atıyor. Yüzlerinde maskeleri, ellerinde fırçaları ile titizlikle çalışmalarını yürüten arşiv personeli, 74 yıllık imar tarihini tozlu raflardan kurtararak, dijital ortama aktaracak.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı